Boek: Bij ons gebeurt dat niet

door Beau

Kleineren, negeren, uitschelden of schoppen: pesten kent allerlei verschillende vormen en het komt zeker niet alleen onder kinderen voor. Een op de acht werknemers (500.000 werknemers!) wordt jaarlijks slachtoffer van pesten op de werkvloer, online wordt er volop gepest en in verzorgingshuizen is buitensluiten en bespotten onder bewoners geen uitzondering.

Het maakt niet uit of je een scholier, werknemer of bewoner van een woonzorgcentrum bent: als je gepest wordt, zorgt dit ervoor dat je een grotere kans op psychische, fysieke en sociale problemen hebt. Pesters en hun zogenaamde assistenten ruïneren zo vaak het leven van hun slachtoffer, maar ondervinden mogelijk zelf ook allerlei negatieve gevolgen van hun gedrag.

Bij ons gebeurt dat niet laat de verschillende rollen, situaties en patronen binnen pestgedrag zien. Aan de hand van persoonlijke verhalen en wetenschappelijke inzichten, wordt pesten in al zijn vormen blootgelegd. Een up-to-date boek over een topic dat iedereen raakt.

Bij ons gebeurt dat niet bevat een schat aan interessante informatie, samengebald in amper 160 pagina’s. Oldenburgs erg vlotte schrijfstijl en de vele voorbeelden die ze meeneemt, zorgden ervoor dat wij haar boek in een mum van tijd verslonden. (Psyche en Brein)

Wauw, ‘Bij ons gebeurt dat niet’ opent echt de ogen over pesten. Dacht je dat pesten alleen iets voor kinderen was? Denk nog eens na! Dit boek duikt in hoe pesten overal plaatsvindt – op het werk, online en zelfs in verzorgingshuizen. Kun je je voorstellen dat een half miljoen mensen elk jaar op hun werk gepest worden? Het boek mixt echte verhalen met knappe wetenschap en legt alles super begrijpelijk uit. Als directeur-bestuurder van Stichting Stop Pesten Nu ben ik echt onder de indruk en super enthousiast over dit boek. Dus, of je nu zelf gepest hebt, gepest wordt, of gewoon meer wilt weten over het onderwerp, dit boek is echt de moeite waard om te lezen. Trust me, je zult niet teleurgesteld zijn! (Patricia Bolwerk, Stichting Stop Pesten Nu)

Echt geweldig goed omschreven. Pesten bezien vanuit alle kanten gebaseerd op feiten en praktische voorbeelden. Ik heb het boek gelezen, alsof het verteld wordt met beeld erbij. Wat me tevens aanspreekt is dat tijdens het lezen voelbaar is, dat pesten omschreven wordt vanuit jouw hart voor álle partijen. Je wordt meegenomen in het thema pesten vanuit  gevoel en gebaseerd op feiten (wetenschappelijk onderzoek) en praktijksituaties. Een boek makkelijk te lezen en te begrijpen  voor iederen. Een echte aanrader om pesten écht te begrijpen. (Monique Pijnenburg, basisschool leerkracht)

Een andere invalshoek bij pesten? “Bij ons gebeurt dat niet” van Beau Oldenburg geeft een verfrissende invalshoek door voorbeelden uit verpleeghuizen en van de werkvloer te beschrijven. In haar boek geeft ze beknopt en toch volledig de laatste ins & outs met betrekking tot waarom we pesten en wat te doen. Kortom, een aanrader! (Boaz Bijleveld, psycholoog)
Het boek is verkrijgbaar bij lokale boekhandels en online.
 
Paperback
Taal: Nederlands
ISBN: 9789464041125
Pagina’s: 160
Publicatiedatum: 25-05-2023
Prijs: €22,99
 
E-book
ISBN: 9789464041132
Prijs: €9,99

Deze website verzamelt functionele en analytische cookies. Door op 'akkoord' te klikken, stemt u hiermee in. Akkoord

Privacy & Cookies Policy